Συντήρηση Λουλουδιών

  1. Αρχική
  2. Συντήρηση Λουλουδιών

Υπάρχουν κάποια σημαντικά βήματα, τα οποία πρέπει να ακολουθήσετε εάν θέλετε τα λουλούδια  που αγοράσατε ή σας προσέφεραν να ομορφαίνουν το περιβάλλον σας για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Για αρχή κόβετε τα στελέχη των λουλουδιών λοξά χρησιμοποιώντας ειδικό ανθοδετικό κόφτη ή ένα κοινό κοφτερό μαχαίρι & όχι ψαλίδι. Με αυτόν τον τρόπο ανοίγουν καλύτερα οι πόροι με αποτέλεσμα το στέλεχος να απορροφάει αρκετό νερό. Η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνεται αμέσως πριν τα τοποθετήσετε στο βάζο, έστω κι αν είναι ήδη κομμένα από το ανθοπωλείο . Φροντίζετε πάντα να μην βρίσκονται φύλλα μέσα στο νερό.

Κάθε δύο ημέρες καθαρίζετε το ανθοδοχείο, ανανεώνετε το νερό, πλένετε καλά τα στελέχη των λουλουδιών και επαναλαμβάνετε το κόψιμο.

Ειδικά συντηρητικά που επιμηκύνουν τη διάρκεια ζωής των λουλουδιών και καταπολεμούν τα βακτηρίδια του νερού, μπορείτε να προμηθευτείτε από το ανθοπωλείο .

 

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΝΘΟΣΥΝΘΕΣΕΩΝ

 

Μία σύνθεση αποτελούμενη από φρέσκα λουλούδια είναι συνήθως φτιαγμένη σε ειδικό σφουγγάρι ανθοκομικής γι'αυτό και η διαδικασία συντήρησής της είναι σχετικά απλή .

Φροντίστε να παρέχετε νερό στην σύνθεση (πιο συγκεκριμένα στο κέντρο της) σε καθημερινή βάση, ώστε να μην στεγνώσει το σφουγγάρι.

'Ετσι τα στελέχη των λουλουδιών μπορούν να απορροφούν την απαραίτητη ποσότητα νερού που χρειάζονται για να διατηρηθούν φρέσκα και όμορφα.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
 

Για την καλύτερη συντήρηση τόσο των κομμένων λουλουδιών που προορίζονται για βάζο, όσο και για τις ανθοσυνθέσεις που έχουν δημιουργηθεί σε ανθοκομικό σφουγγάρι, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η σωστή θερμοκρασία.

Τα λουλούδια διατηρούνται περισσότερο σε χαμηλές θερμοκρασίες, επομένως τοποθετήστε τα σε μέρος δροσερό μακριά από πηγές θερμότητας και αέρα.